2017

Div 3 ponny hoppning, vår

Våra framtidshopp i ponnylaget kämpade på väl och slutade på en sjätteplats av sju lag i zonen.

Saga Passmark tog brons i SM 2014

Saga och Brutuz startade SM-veckan på onsdagen med att rida en warm up klass som de nollade. På fredagen var första kvalet med stilbedömning. Saga nollade och slutade på 6:e plats av 43 startande, 26,8 p av 30. Lördag var kval 2 och Saga nollade msv b a:1a och slutade 6:a av 30 startande. Söndagens a-final hade 22 startande, Saga och Brutuz låg 5:a inför finalen och där nollade dom i msv b och gick upp till en bronsplats! 

  


Kurs foderlära 20080202 Klicka för info

Hoppclinic med Lasse Berglund

Onsdagen den 26 nov kl 18.30 anordnar Norra Kalmarläns Hästavelsförening tillsammans med Virf en clinic i ämnet "hållbar häst". Hopptränare och hoppdomare L Berglund, teori och praktik. Vi kommer visa några löshoppade unghästar samt lite äldre uppsuttet hoppade hästar. Gör din anmälan till , se även vidare information på www.nklh-avel.dinstudio.se

Vid senaste styrelsemötet beslutade vi att godkänd gästtränare av styrelsen dvs tränare som har F-skatt samt erf försäkring för träningen betalar 100 kr per timme i hyra för anläggningen, dessutom tillkommer 50 kr per ekipage som ej är medlem i Vimmerbyortens Ryttarförening. Endast medlem kan lösa termins eller årskort för anläggning.

HOPPTRÄNING

Onsdagen den 23/1-07 vecka 4 börjar hoppträningen för Peter Ottosson igen.Han börjar med sina grupper som har varit på jämna veckor.DEt finns platser kvar till vårens grupper så undrar ni över nått eller är kanske sugna på att börja hoppa för Peter så ta isåfall kotakt med honom.

Peter Ottosson har hoppträningar varje Onsdag på Ryttargården.Det finns emmellanåt extraplats så vill ni rida ett extra pass hoppning kan ni alltid ringa Peter för att kolla om det finns plats.Han nås på tel. nr. 070-9105588 Jämna veckor har han grupper från 17.15 - 21.15 och Ojämna veckor har han grupper från 18.00-20.00

EN PÅMINELSE TILL ALLA LICENSIERADE RYTTARE!!!

Jag vill gärna ha in ett kort referat från er om ni har varit på nån tävling för då lägger jag in det här på sidan och det gör att hoppsidan blir levande, sen försöker jag att ha koll på er alla men hör gärna av er på min mail om det är nått ni vill ha med.Sen får ni gärna länka resultaten från era tävlingar till Ann så lägger hon ut det på Resultatsidan.Sen vill vi gärna både Ann och jag att ni skickar in ett kort info om er så vi kansl lägga ut det på hemsidan.

DUKTIGA VIMMERBYRYTTARE I HELSINGBORG

Helgen den 21-23 mars var Lisa Blom med Piccolo och Simon Fransson med Fextok Du Hardrais och tävlad i Helsingborg.Båda dom duktiga vimmerbyryttarna gjorde bra ifrån sig med fina rundor.Simon startade Msv B och LA med nollrundor och i LA+5 så kom han på 19-placering av nästintill hundra starter.I söndagens LA slog Lisa och Piccolo till och VANN, och det är duktigt gjort då många av sveriges duktigaste ponnyryttare fanns på plats.Dom båda var nöjda och glada över sina rundor och nu är det DIV 1 som hägrar näst.GRATTIS till er båda

GRATTIS TILL DUKTIGA VIMMERBYTJEJER

I Helgen den 15 mars så var det 2 duktiga tjejer som var och tävlade storhäst i Jönköping.Hanna Birgersson och Equus Zorro tog en fin 2:a plats i 1.20 och Sandra Fransson och Gallahad slog till och vann i 1.30.Vi säger ett stort Grattis till er båda.

SEGERVITTRING I DIV.1

Helgen den 9/3 var det 7 st, Theres,Ellen,Lisa,Simon,Maria,Rebecka,Nathalie, som begav sig till Vetlanda för att tävla i DIV 1. Förklassen gick i LB där alla gjorde bra rundor.Lisa och Piccolo vann för B-ponnyer och Ellen och Hottan kom 2:a för C-ponnyer och Rebecka och Frasse kom 6:a och Simon och Fextok kom 11:a för D-ponnyer.Lisa, Ellen,Rebecka och Simon plockades ut för att tävla för laget och dom andra tjejerna och alla vi föräldrar blev hejarklacken.Alla 4:a red nollor i grunden så då var det dags för omhoppning med 4 andra lag, 5 av dessa skulle bli placerade.Lisa började med en snabb flefri runda och sen kom Ellen och gjorde en lika snabb runda felfritt hon med.Sen kom Rebecka och Frasse som oturligt hade ned en bom men med ganska snabb tid, så då var det bara Simon kvar.Simon satsade hårt från början och gjorde samma förstasväng som Lisa och Ellen men till nästa korta sväng så var han så lydig Fextok så han svängde men Simon hängde inte riktigt med utan fick en stående avsittning, men det var friskt vågat och dt kunde ha gått vägen.Men Vimmerbys lag slutade på en mycket bra 2:a plats och då ska ni veta att det var 16 lag med och slogs om placeringarna.Detta bådar gott för nästa omgång som går i Västervik den 30/3, så kom då så många som möjligt och heja på våra duktiga tävlande.

Sissel, Frida, Sandra och Malin var även dom iväg och tävlade i Linköping på en reg. hopptävling för storhäst den 8/3.Dom red alla bra rundor där Sissel och Aviano 21 plockade hem 2 st andraplatser i 1.10 klasser och Sandra och Gallahad tog en 13:onde plats i 1.30 och med Elvira tog hon en 7:de plats i 1.20.Ett stort Grattis säger vi även till dom.

PONTUSTRÄNING 16 + 17 FEBRUARI 2008

Läs om Pontus

För Vimmerby lic. ryttare blir den totalta kostnaden för båda dagarna 670:-. För övriga ekipage blir kostnaden 670:- + 125:- i ridhushyra. Dvs totalt 795:- för båda dagarna.

Cafeterian kommer att vara öppen, med enklare servering, dessa dagar för de som är fiknasugna .GRUPPINDELNING LÖRDAG:

GRUPP 1 HÄST: 13:00 - 14:30
Marie, Lovisa, Steffanie, Linda, Agnes

GRUPP 2 PONNY: 14:30 - 16:00
Jonna, Julia, Ronja, Lisa E,

GRUPP 3 HÄST: 16:30 - 18:00
Nathalie, Frida, Sissel, Malin, MariaGRUPPINDELNING SÖNDAG:

GRUPP 1 HÄST: 09:00 - 10:30
Marie, Lovisa, Steffanie, Linda, Agnes

GRUPP 2 PONNY: 10:30 - 12:00
Jonna, Julia, Ronja, Lisa E,

GRUPP 3 HÄST: 12:30 - 14:00
Nathalie, Frida, Sissel, Malin, Maria

Uppstallning kan tyvärr inte erbjudas! Kom ändå gärna så du hinner att se övriga ekipage då detta är mycket lärorikt!

Varmt välkomna till en härlig träningshelg!

FINAL I LJUNGBY 18/11-07

Vimmerbys storhästlag triumferade även dom med att ta 3-dje platsen i Ljungby, detta hade nog ingen trott då vi packade för att åka dom 20 mil långa resan.Laget slutade på 4 fel och även Jönköping slutade på 4 fel så det blev tiden som avgjorde detta.Vimmerby vann därigenom med 4 sekunders maginal.Alla var lyckliga och nöjda då vi begav oss hemmåt igen.Dom som red för Vimmerby var Lagledare Eva Johansson på Florinette, Alexandra Karlsson på Felina, Tove Birgersson på Coprina, Jenny Berglind på Louisiana, Maria Wetterström på Possibillity M och Sissel Juberg på Aviano 21.Maria Wetterström tog en 7-de plats i förklassen i 1.10.Vi från Vimmerby vill rikta ett stort tack till Eva Johansson som har ställt upp för både ponny och häst på ett helhjärtat sätt och hjälp alla där det som mest har behövts, så TACK EVA för din fina insats.

FINAL I VETLANDA 11/11-07

Tjejerna och deras ponnyer var superduktiga och tog hem tredje platsen i Vetlanda där det var 14 lag som har gått vidare i småland och dessa samlades för att fajtas om 4 placeringar.Efter omhoppning med 3 lag så tog Vimmerby tredjeplatsen i Div.2.Dom som red för laget var Madelen Johansson på Palle Pop, Ellen Gustafsson på Magic Madsen, Natalie Johansson på Fenix, Evelina Svensson på Dexter, Malin Blixth Johansson på Karlfälts Aca pella, Theres Lennartsson på Marichello, Rebecka Hermansson på Frans Jäger och Sissel Juberg på Gazelle Babiere. I förklassen som även den var en LB så kom Rebecka och Frasse på en 2-a plats och Ellen och Magic Madsen en 4-de plats.I lördagens klasser så tog Natalie med sin andra ponny Zelda en första Plats i LC.

DIVISION 1

Glöm inte att anmäla intresseanmälan till Div. 1 då det snart är dags att anmäla våra lag till både ponny och storhäst

Vi vill gärna ha intresseanmälan så fort som möjligt då anmälningstiden går ut 1 Dec. och vi behöver veta hur många som har intresse.Vi vill att man ska känna sig stadig i minst LB och tro på att man även kan hoppa en LA i vår på ponny och på storhäst känna sig säker i minst 1.10. Två första omgångarna går i LB/1.10 och sista omgången går i LA/1.20. Lämna intresse för ponny till Rosie Blixth på tel.nr 91050 eller 073-382 24 11. Till storhäst går det bra att ringa till Eva Johansson på tel.nr. 10892 eller 070-6480973.Det går även bra att maila till mig så vidarebefodrar jag erat intresse, så maila

NYHETER

Bägge våra DIV 2 lag på ponny och häst har gått till respektive finaler med sin gemensamma lagledare Eva Johansson

DIV. 2 på ponny kommer att gå den 11/11 i Vetlanda och då får gärna så många som möjligt komma och heja fram vårt duktiga ponnylag som har vunnit en omgång, 3:a en och 4:a en gång.Dom duktiga tjejerna som ingår i laget och har varit med alla 3 gånger är:Malin Blixth Johansson, Madelen Johansson, Ellen Gustafsson, Evelina Svennson, Josefin Dahlberg, Rebecka Hermansson, Natalie Johansson och Therese Lennartsson.

Vi önskar dom all LYCKA TILL i Finalen och kom och hjälp oss att heja fram dom

Även tjejerna i DIV.2 Häst har varit duktig och har tagit sig till Final i Ljungby den 18/11. Dom har även dom vunnit en omgång, och 3:a 2 ggr så nu laddar dom för fullt till Finalen.Tjejerna här som ingått i laget är : Jenny Berglind, Eva Johansson, Frida Svensson, Tove Birgersson, Sissel Juberg, Maria Wetterström och Alexandra Karlsson.

Vi önskar även dom all LYCKA TILL i Finalen i Ljungby

Senast ändrad av
Lotta Gudmunsén